‘Ajax volgt Noorse middenvelder en fotomodel Skjelbred (21)’

De Noorse krant Adresseavisen bericht dat Ajax een van de clubs is die belangstelling tonen voor Per Ciljan Skjelbred van Rosenborg BK. Zondag zouden scouts van de Amsterdammers in Trondheim op de tribune hebben gezeten om de offensief ingestelde middenvelder aan het werk te zien in de Intertoto Cup-confrontatie tegen NAC Breda (2-0). Naast Ajax hebben Blackburn Rovers en NAC interesse in de aanvallende middenvelder.

In het artikel in Adresseavisen schemert Skjelbreds adviseur Andreas Ekker door dat de interesse van Ajax, en ook Blackburn Rovers, zich in een embryonaal stadium bevindt. ‘Er zijn geen clubs concreet geïnteresseerd.’

Skjelbred, 21, speelt al zijn hele profloopbaan voor Rosenborg. Hij kwam 35 keer uit voor die club en scoorde 3 keer sinds 2004. Afgelopen jaar debuteerde hij voor de Noorse nationale ploeg. Skjelbred, die nog ‘weleens’ poseert als model, is een groot talent en speelde al voor Rosenborg in de Champions League. Door een beenbreuk verloor hij wel veel tijd in zijn ontwikkeling. Skjelbred kwam uit voor alle Noorse jeugdelftallen en weigerde een jeugdcontract bij Liverpool.

Related posts