Van Basten: ‘Te veel jongens stonden ook met grote ogen te kijken’

Zaterdagavond speelde het vernieuwde Ajax mee in de afscheidswedstrijd van Jaap Stam (Klik hier voor ons fotoverslag). De verdediger acteerde in de eerste helft in de clubkleuren van Ajax, waarna hij in de tweede helft bij de All Stars zijn verdedigende kwaliteiten nogmaals liet zien.

Van Basten was na afloop van het duel ondanks het 3-3 gelijkspel een tevreden man. De wedstrijd werd bijna afgelast door een flink wolkbreuk. “Het was door alle regen ook wel een beetje een gekke wedstrijd”, zei de oefenmeester van Ajax. “Leuk om de jongens tegen zulke geroutineerde tegenstanders te zien spelen. De hoofdmoot van Team Jaap Stam bestond toch uit spelers die samenspeelden op het WK van 1998.”

Volgens de trainer waren zij nog aardig op elkaar ingespeeld en was het moeilijk om hen te bespelen. “Bijvoorbeeld als zij zich wat lieten inzakken. Te veel jongens stonden ook met grote ogen naar hun tegenstander te kijken.” De trainer vond het ook positief dat zijn team zich terugknokte van een achterstand. “Uiteindelijk gaat iedereen tevreden naar huis, denk ik. Het publiek heeft toch ook zes doelpunten gezien.”

Related posts