Ajax nu ook zelf met Oleguer rond

Ajax is donderdag definitief tot een akkoord gekomen met de Spaanse verdediger Oleguer Presas. De reserve van FC Barcelona tekent een driejarig contract bij Ajax, dat over enkele dagen in zal gaan. Eerder bereikten Ajax al een akkoord met zijn Catalaanse club over de transfersom van de verdediger. Deze komt te liggen op drie miljoen euro, met daarnaast een premie van 2.25 miljoen, indien Ajax zich binnen drie seizoenen voor de Champions League weet te plaatsen.

Naar verluidt zal Oleguer in de Arena een jaarsalaris van circa 750.000 gaan opstrijken. Oleguer zal nog dit weekend naar Schiphol vliegen om zijn contract te kunnen ondertekenen. Na Miralem Sulejmani, Darío Cvitanich en Ismaïl Aissati wordt de Spanjaard de vierde aankoop dit seizoen van Ajax.

Related posts