Van Basten bevestigt interesse in Wielaert maar nieuwe Twente-coach wil hem niet kwijt

Hoewel Robbie Wielaert zelf wel oren heeft naar een transfer, wil FC Twente hem onder geen beding naar Ajax laten gaan. “Robbie is erg belangrijk voor ons”, laat Steve McClaren, de nieuwbakken trainer van de Tukkers, woensdagavond aan het Algemeen Dagblad weten.

“Hij is de leider van de defensie, degene die de organisatie neerzet en ook opbouwend van grote waarde is”, doceert de voormalig bondscoach van Engeland. “Ook buiten het veld is hij belangrijk, het zou dan ook een grote aderlating zijn wanneer hij zou vertrekken.”

McClaren kan begrip opbrengen voor zijn verdediger. “Het is prima dat hij ambitieus is, logisch ook dat hij hogerop wil, alleen komt het voor ons op een slecht moment.Ik ga er dan ook vanuit dat de clubleiding er alles aan doet om Robbie te houden.”

Douglas
Wielaert speelde zich vooral de laatste twee jaar bij Twente in de kijker. De oud-speler van onder meer NEC en PSV was zowel in defensief als offensief opzicht een meer dan bruikbare kracht. Eerder toonde Ajax belangstelling voor Douglas, maar de Tukkers wisten de Braziliaan tot een langer verblijf in Enschede te verleiden.

Marco van Basten bevestigde tegenover het Algemeen Dagblad dat Wielaert op het lijstje staat van centrale verdedigers die Ajax op het oog heeft. “Maar hij is niet de enige,” voegde hij daaraan toe. Volgens zaakwaarnemer Kees Ploegsma heeft de Amsterdamse club Wielaert wel degelijk gepolst voor een overgang.

Zie ook eerdere berichten:
23-07-2008: Voorzitter FC Twente: ‘Wielaert niet te koop’
23-07-2008: Wielaert ziet overgang naar Ajax wel zitten; Blind wil niet ingaan op bericht
23-07-2008: ‘Ajax wil verdediger Rob Wielaert overnemen van FC Twente’

Related posts