Huntelaar: ‘Alleen met Van Geel gesproken over deadline transfer; Ik richt me op Ajax’

Klaas Jan Huntelaar laat tegenover het Algemeen Dagblad nog maar eens weten zich nu volledig te focussen op Ajax. “De situatie is dat ik bij Ajax nog een contract heb voor twee jaar en dat ik mij daar volledig op richt. Over een deadline waarop een transfer rond zou moeten zijn, heb ik het alleen maar met Martin van Geel gehad, daarna niet meer.”

Ajax waakt voor een scenario als dat van vorig jaar. Toen liet het vertrek van Wesley Sneijder naar Real Madrid, pal voor de transferdeadline een grote leegte achter in Amsterdam. Marco van Basten gaat in ieder geval niet uit van een dergelijke gang van zaken. ,,Ik ga er vanuit dat Klaas Jan dit jaar bij Ajax speelt,” zei de trainer vorige week na de eerste training van het seizoen. Concreet is er voor de topscorer ook nog geen aanbieding van een interessante club gekomen.

Kampioen worden
Topscorer van de club is Huntelaar al drie keer geweest en veel persoonlijke doelen heeft hij niet dit seizoen. ,,Ik wil nou wel eens kampioen worden,” zegt de spits. ,,Daar gaat het dit seizoen wat mij betreft om.”

De aanvoerdersband die hij dit seizoen van Marco van Basten om zijn arm geschoven heeft gekregen geeft vertrouwen, zo zegt hij. ,,Maar ik ben niet de grote leider of zo, op het veld kunnen we het niet met één leider doen. Het is een rol die ingevuld moet worden, maar niet de belangrijkste.”

Related posts