Voorzitter FC Twente: ‘Wielaert niet te koop’

Voetbal International onthulde vanochtend dat Ajax voornemens is Robbie Wielaert van FC Twente over te nemen. Wielaert’s zaakwaarnemer Kees Ploegsma bevestigt de interesse: ‘Ajax heeft inderdaad gebeld om te vragen of Robbie een transfer zou zien zitten. Hij is geinteresseerd, maar eerst moeten de clubs met elkaar om tafel.’ Wielaert heeft een contract tot 2010 in Twente. FC Twente- voorzitter Joop Munsterman heeft inmiddels in een reactie voor RTV Oost gezegd dat Wielaert niet te koop is. Eerder sprak Munsterman woorden van dezelfde strekking toen het ging om eventuele transfers van Twente-spelers Arnautovic, Douglas en Orlando Engelaar.

De oud-PSV’er was niet de eerste keus voor Ajax. Eerder informeerde de club bij hetzelfde FC Twente naar de Braziliaan Douglas en bij Barcelona naar een andere jonge Braziliaan Henrique. Beide spelers kwamen niet naar Ajax, dat de interesse nu verlegd lijkt te hebben naar Wielaert. De 29-jarige Wielaert moet samen met Oleguer ervaring toevoegen aan de achterste linie van de Amsterdammers.

Zie ook eerdere berichten:
23-07-2008: Wielaert ziet overgang naar Ajax wel zitten; Blind wil niet ingaan op bericht
23-07-2008: ‘Ajax wil verdediger Rob Wielaert overnemen van FC Twente’

Related posts