Stagiair Clifford Ngobeni overtuigt en mag met eerste mee op trainingskamp

De Zuid-Afrikaanse stagiair Clifford Ngobeni heeft van de technische staf van Jong Ajax te horen gekregen dat hij zich maandagmorgen mag melden bij het eerste. Ngobeni liet een goede indruk achter tijdens de trainingen. Hoe hij in een wedstrijd zou zijn, kon hij nauwelijks laten zien, want de wedstrijd van Jong Ajax in Lelystad werd afgelopen zaterdag na 45 minuten afgelast.

In zijn beste Engels probeert Ngobeni na afloop de vragen van highlow.nl te beantwoorden. Afgelopen week was Ngobeni nog in München waar hij een uitnodiging had ontvangen voor een wedstrijd ter gelegenheid van Goal4Africa. Direct daarna vloog hij door naar Amsterdam, waar hij tien dagen heeft om zijn kunsten te vertonen. Clifford is dolblij dat hij zich mag bewijzen en verheugt zich op de komende week. “Vanaf maandag mag ik met het eerste elftal mee op trainingskamp naar de Lutte”, glundert de 21-jarige Ngobeni.

Pienaar
In de wedstrijd tegen sv Lelystad liet hij een aantal fraaie staaltjes voetbal zien. Overal op het middenveld zie je hem lopen. “Het maakt mij totaal niet uit waar ik op het middenveld speel. Rechts, links of centraal, op iedere positie op het middenveld kom ik tot mijn recht.” De bewegingen doen denken aan Steven Pienaar, ook al een speler uit de Ajax Cape Town-school. Snel, beweeglijk, goed inzicht en oog voor de medespeler. Clifford is een echte teamspeler.

Bron: highlow.nl

Zie ook eerdere bericht:
15-07-2008: Ajax Capetown-speler Ngobeni krijgt 10 dagen om zich te bewijzen

Related posts