‘Blind en Van der Aat in Barcelona om transfer Oleguer af te ronden’

De geluiden werden de laatste dagen al steeds hardnekkiger (zie o.a. eerdere bericht) maar ook het Algemeen Dagblad meldt vanochtend dat FC Barcelona’s Oleguer Presas de opvolger moet worden van John Heitinga in het centrum van de Ajax-verdediging. Technisch manager Danny Blind en interim-directeur Henri van der Aat waren gisteren (vrijdag) in Barcelona om de transfer af te ronden, aldus AD Sportwereld. Ook de jonge Braziliaan Henrique is een optie, zolang zijn overstap naar Bayer Leverkusen nog niet is afgerond.

Oleguer zou open staan voor een overgang naar Amsterdam. De 28-jarige verdediger behoort sinds het seizoen 2002/2003 tot de A-selectie van FC Barcelona. Hij was een vaste waarde in de defensie van de Blaugranas, maar verloor zijn plek de laatste twee jaar. Hij begon in die periode achttien keer in de basis en viel negentien keer in.

De Catalaanse nationalist en socialist, die daarom weigert voor de Spaanse nationale ploeg uit te komen, heeft nog een contract tot de zomer van 2010 bij Barcelona. Oleguer zal financieel geen goedkope kracht worden. Hij verdient bij Barcelona twee miljoen euro per jaar. Ajax wil naast Oleguer nog een verdediger aantrekken.

Related posts