Ook Dingsdag lovend over Sulejmani: ‘Hij kan zijn eigen boontjes doppen’

Miralem Sulejmani maakte begin juli de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Waar eerder voormalig teamgenoot bij Heerenveen Gerald Sibon zich al zeer positief uitliet over de kwaliteiten van de jongen Serviër is ook Michael Dingsdag lovend over de 19-jarige aanvaller. De centrumverdediger is niet bang dat Sulejmani kopje onder gaat in Amsterdam.

“Miralem is bijna twintig. Hij kan zijn eigen boontjes doppen”, zei hij tegenover Elf Voetbal. “Hij komt naar Ajax om te voetballen, niet om op de koffie te gaan met z’n medespelers. Hij hoeft zich niet druk te maken. Dat een club zo’n bedrag voor je betaalt, zegt genoeg. En de voetbaltaal snapt ie wel. Die is overal hetzelfde.”

Of Sulejmani gaat slagen bij Ajax? “Wij speelden vorig seizoen 4-4-2. Toen schopte hij er 15 in. Bij Ajax weet ik niet hoe Van Basten hem inzet, dat zou je hem zelf moeten vragen. Maar hij is een goede speler: Snel, wendbaar en met een krachtig schot.”

Related posts