Aissati wil deze week al weg bij PSV

Ismail Aissati wil voor het weekeinde weten waar hij dit seizoen speelt en wat hem betreft is dat absoluut niet bij zijn huidige club PSV. De middenvelder kreeg dinsdag te horen dat hij niet met de olympische ploeg naar Peking mag en heeft daardoor snel behoefte aan duidelijkheid. ,,Het is voor mij nu belangrijk om de hele voorbereiding bij een nieuwe club mee te maken.”

Want één ding staat voor Aissati als een paal boven water. Hij wil weg bij PSV en in die mening zal de komende dagen en weken geen verandering meer komen. Wat hem betreft is er geen weg meer terug. ,,Ik heb geen zin om erover uit te wijden. Ik speel nog bij PSV dat vind ik niet fair. Het ligt zeker niet op het financiële vlak, want ik heb een fantastische aanbieding gehad. Maar Jan Reker weet wat er aan de hand is.”

Toezeggingen
PSV’s algemeen directeur Jan Reker is onaangenaam verrast door de woorden van Aissati. De voorman van PSV zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. ,,Ik heb Ismail nooit gesproken en dus kan ik nooit toezeggingen hebben gedaan,” zegt Reker. ,,Hij moet dit van anderen hebben gehoord. Ui tdezelfde hoek als eerder: Lemic en Valckx.

,,Rodger Linse heeft op 20 januari zijn zorgen uitgesproken over de geringe speeltijd van Ismail. Dat heb ik met Sef Vergoossen en Stan Valckx besproken. Toen heeft Sef gezegd: ‘Als het even kan, zal ik er rekening mee houden.’ Maar dat is toch geen belofte? ,,Dit is volgens mij een poging om een vertrek te forceren. Ismail speelt te weinig. Oké, daar ben ik het mee eens, maar dan moet je niet dit soort dingen roepen. Wij willen hem graag houden, anders doe je een jongen van negentien jaar niet zo’n aanbieding.”

Over de twee contracten is hij duidelijk. ,,Het ging niet om het contract, het ging om een btwafrekening van de zaakwaarnemer. Daarover hebben wij een schriftelijk akkoord en over het contract een mondeling akkoord. Simpel!”

In navolging van anderen spreekt ook Aissati het gevoel uit dat PSVdirecteur Reker zich niet aan zijn woord heeft gehouden. ,,Het klopt dat er een mondeling akkoord was over contractverlenging, maar er zijn toezeggingen gedaan die door de club niet zijn nagekomen.
,,Toen Perez terugging naar Ajax heeft Reker gezegd dat we met een ruit op het middenveld zouden gaan spelen en dat ik een kans zou krijgen. Maar toen kwam er een nieuwe trainer (Sef Vergoossen, red.) en was het weer anders. Ik dacht dat die twee contact hadden gehad.”

Stevens
Met Huub Stevens, de nieuwe oefenmeester van PSV, heeft Aissati naar eigen zeggen niet de minste problemen. Hij mist echter het vertrouwen van de top van de club. ,,Ik heb eigenlijk alleen van Huub Stevens het idee dat hij me graag wil behouden, dat heb ik zeker niet bij de directie,” laat Aissati zijn gevoel spreken. ,,Het is voor mij belangrijk om wekelijks aan spelen toe te komen. Onder Koeman en Vergoossen gebeurde dat maar heel weinig.

,,Je moet een bepaald gevoel krijgen van een trainer. Dat hij met je bezig is, je beter wil maken. Dat had ik met die twee niet, toen hing ik er maar een beetje bij. En op een gegeven moment heb ik beslist: Nu is het afgelopen, ik wil wat anders. Dat is moeilijk, want ik heb alles aan PSV te danken. Soms moet je echter moeilijke beslissingen nemen.”

Ajax gewenste club
Ajax is zijn gewenste volgende club, maar de hoogte van de transfersom is vooralsnog een sta-in-de-weg. PSV houdt Aissati aan het nieuwe – mondeling overeengekomen – contract tot 2012 (hoge transfersom). De speler beroept zich op de verbintenis tot 2009 (veel lagere transfersom). Zo stevenen beide partijen recht op een arbitragezaak af.

Daarvoor verwijst Aissati door naar zijn zaakwaarnemer Rodger Linse. Die zegt: ,,Arbitrage is in elk geval niet de intentie. We hebben te maken met verstandige partijen, het is de wil van ons allemaal om hieruit te komen. Laat ik het zo zeggen: Als dit leidt tot een arbitragezaak, dan hebben wij allemaal gefaald.”

Gisteren waren er weer gesprekken tussen Linse en PSV-manager Adrie van Kraaij. Die hebben niets opgeleverd. ,,Er zit geen enkel schot in de zaak,” aldus Van Kraaij.

Overigens is het niet zo dat Aissati ten koste van alles voor Ajax zal tekenen. Niet alleen zijn hoofd, ook zijn hart moet het ermee eens zijn. ,,Ik heb nog met niemand gesproken. Als ik van PSV toestemming krijg om met een andere club te praten dan moet het gevoel wel goed zijn. Dan wil je voelen hoe graag ze je willen hebben. ,,Dat idee heb ik bij PSV in elk geval niet. Als dat ik dat ergens anders ook niet voel, doe ik het niet.”

Zie ook eerdere berichten:
> ‘Aissati overweegt een arbitragezaak’
> Zielig PSV laat Aissati niet naar Ajax vertrekken
> Aissati: Ajax is een interessante club. Waarom zou ik daar niet kunnen spelen?’
> Blind bevestigt gesprek met PSV: ‘Beslissing transfer Aissati nu in handen van PSV’
> Ajax doet officieel bod op Aissati
> Van Kraaij: ‘(Nog) geen bod van Ajax op Aissati’
> VI: ‘Aissati weer in beeld bij Ajax’
> Aissati wil onder contract bij PSV uit: Ajax wellicht weer een optie
> Van Geel: ‘Aissati was niet in beeld bij Ajax’
> Ajax lijkt Aissati te kunnen vergeten nu die waarschijnlijk bijtekend bij PSV
> Ajax moet PSV wel degelijk tot 2009 een afkoopsom betalen voor Aissati
> Van Geel: ‘Aissati ideale opvolger Sneijder’
> Aissati: ‘interesse Ajax streelt me’
> Reker bevestigt nogmaals dat psv Aissati niet wil laten vertrekken naar Ajax
> ‘PSV bood Aissati zelfs aan bij Ajax’
> Aissati heeft afkoopsom, Ajax meldt zich opnieuw
> ‘Aissati al in november 2008 transfervrij’

Related posts