Zielig PSV laat Aissati niet naar Ajax vertrekken

PSV wil eventueel meewerken aan een vertrek van Ismail Aissati, maar weigert hem te verkopen aan Ajax. De middenvelder liet maandagochtend ontvallen dat hij bij de Eindhovenaren wil vertrekken omdat hij zich weinig kans op speeltijd toedicht. Voor voorzitter Frits Schuitema vreest de middenvelder ‘met pijn in het hart’ te moeten laten gaan. “Als een speler niet meer voor jouw club wil voetballen, moet je niet te zwart-wit reageren”, zo citeert het Eindhovens Dagblad de sportbestuurder. “Dan zal er een oplossing gevonden moeten worden.”

Algemeen directeur Jan Reker voegde daar later aan toe dat een verkoop van Aissati aan Ajax geen optie is. “Je moet je spelers in principe nooit naar een directe concurrent laten gaan.” Aissati stond in de winterstop ook al concreet in de belangstelling van Ajax. Maar toen kwam het niet van een transfer omdat ze bij Ajax vonden dat de Eindhovenaren een te hoge transfersom vroegen.

Trainer Huub Stevens sprak tot tweemaal toe met Aissati en zegt de hoop op een langer verblijf niet te hebben opgegeven. “Tegenover mij heeft hij niet gezegd weg te willen. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over. Ik wil hem ook niet kwijt. Maar als hij echt weg wil, moet hij met clubs komen. Dan dient er een vergoeding te komen die relevant is voor PSV en recht doet aan de kwaliteiten van de speler.”

Aissati koos eind vorig jaar alsnog voor een verbeterd contract bij PSV, maar dat contract is echter nooit ondertekend. De jeugdinternational ligt daardoor maar tot de zomer van 2009 vast bij PSV, zo claimt het kamp van Aissati. PSV zegt dat de nieuwe overeengekomen samenwerking tot 2012 ook zonder handtekening rechtsgeldig is.

Zie ook eerdere berichten:
> Aissati: Ajax is een interessante club. Waarom zou ik daar niet kunnen spelen?’
> Blind bevestigt gesprek met PSV: ‘Beslissing transfer Aissati nu in handen van PSV’
> Ajax doet officieel bod op Aissati
> Van Kraaij: ‘(Nog) geen bod van Ajax op Aissati’
> VI: ‘Aissati weer in beeld bij Ajax’
> Aissati wil onder contract bij PSV uit: Ajax wellicht weer een optie
> Van Geel: ‘Aissati was niet in beeld bij Ajax’
> Ajax lijkt Aissati te kunnen vergeten nu die waarschijnlijk bijtekend bij PSV
> Ajax moet PSV wel degelijk tot 2009 een afkoopsom betalen voor Aissati
> Van Geel: ‘Aissati ideale opvolger Sneijder’
> Aissati: ‘interesse Ajax streelt me’
> Reker bevestigt nogmaals dat psv Aissati niet wil laten vertrekken naar Ajax
> ‘PSV bood Aissati zelfs aan bij Ajax’
> Aissati heeft afkoopsom, Ajax meldt zich opnieuw
> ‘Aissati al in november 2008 transfervrij’

Related posts