Frank de Boer tekent contract als trainer van de A1

Frank de Boer is de komende twee jaar trainer van Ajax A1. De voormalig international tekende dinsdagochtend zijn contract. ,,Ik wil spelers klaarstomen voor het profvoetbal.” De Boer had afgelopen seizoen de D1 onder zijn hoede. Met dat elftal veroverde hij het kampioenschap. ,,Wij denken dat Frank uitermate geschikt is om de A1 te gaan leiden”, zei manager technische zaken Danny Blind na de ondertekening

,,Hij heeft bij de D1 laten zien over goede trainerskwaliteiten te beschikken en kan zich nu verder ontwikkelen als trainer. De A1 is een heel belangrijk elftal binnen de club. Het is een voorportaal voor het eerste elftal.” Naast zijn trainerskwaliteiten kan De Boer ook bogen op een glansrijke voetbalcarrière. ,,Frank heeft een fantastische achtergrond met heel veel internationale ervaring”, aldus Blind. ,,Ook voor de uitstraling van de club is dat ontzettend goed. Wat wil je nog meer?”

Mentale aspect
De Boer kijkt uit naar het trainersschap van de A1. Hij gaat het elftal leiden met Bob de Klerk. ,,Bij de A1 moet je de spelers rijp maken voor het profvoetbal”, lichtte De Boer toe. ,,In vergelijking met de D1 denk ik dat ik van mijn nieuwe spelers veel meer mag eisen. Het mentale aspect wordt ontzettend belangrijk.” Ajax A1 slaagde er de afgelopen seizoenen niet in kampioen te worden. Maar dat is volgens De Boer ook niet het belangrijkst. ,,Dat blijft opleiden en spelers beter maken.”

De Boer is naast zijn baan als trainer van Ajax A1 ook nog assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. De twee functies zijn goed te combineren. ,,De agenda’s van de teams zijn goed op elkaar afgestemd. Ik denk niet dat ik veel wedstrijden van de A1 zal missen.”

Related posts