‘Boulahrouz niet in beeld bij Ajax: Henrique eerste keus’

Het wordt even als een kanttekening gemeld, maar volgens het Algemeen Dagblad is Khalid Boulahrouz niet in beeld om de plek in de verdediging, die ontstaan is door het vertrek van Heitinga naar Spanje, op te vullen. Daarnaast wil Ajax zelf nog van een aantal spelers af. Voor de eerste training meldden zich 30 voetballers. Van Basten wil in principe werken met een A-selectie van 24 man.

Het is Van Basten nog niet gelukt om een opvolger te vinden voor John Heitinga. In dat traject hoopt de nieuwe trainer nog steeds op medewerking van clubs zoals FC Barcelona, AC Milan of Arsenal. Bij zijn presentatie in maart kondigde Van Basten aan dat hij zijn ‘eigen verleden’ ging aanwenden om spelers bij die grootmachten los te weken.

,,In deze fase is het moeilijk om concreet te worden met spelers van dergelijke clubs,’’ bekende Van Basten gisteren. ,,Dat komt deels omdat de transferperiode helemaal wordt doorgetrokken tot de laatste dagen van augustus. Daarnaast is het aanbod sowieso beperkt. Als wij een speler van Barcelona willen, moet hij net niet goed genoeg zijn voor die club, maar heel bruikbaar voor ons. Dan zoek je dus in een beperkt gebied.’’

De Braziliaanse verdediger Henrique blijft de eerste keus op Ajax’ lijstje. Van Basten: ,,Een type Jaap Stam, daar zetten we eigenlijk op in. Bij voorkeur een Nederlander met ervaring. Maar dat wordt een moeilijk verhaal, want die types moeten er dan wel zijn. Met Henrique zijn we sowieso bezig. Maar de bestuurssituatie bij Barcelona is complex, ze weten daar zelf niet helemaal hoe het verder gaat.’’

Related posts