Van Basten wil type Stam; Ook Perez wil defensieve versterking en ziet ook Aissati graag komen

Tot dusver heeft Ajax nog altijd niet de gewenste defensieve versterking binnen. Jaap Stam stopte halverwege vorig seizoen en John Heitinga vertrok aam het eind van vorig seizoen naar Atletico Madrid. Daartegenover staat dat er nog geen verdediger naar Amsterdam is gekomen. Volgens Danny Blind heeft dit prioriteit, maar vooralsnog blijft het lang stil. Ook Marco van Basten maakt zich sterk voor de komst van een verdediger. De nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers zegt te hopen op een type ‘Jaap Stam’.

Volgens Kenneth Perez is een verdediger hoge noodzaak om de doelstelling voor komen seizoen te kunnen halen. “Iedere ploeg begint fris aan het nieuwe seizoen. Wij dus ook. Iedereen heeft ook zo zijn doelstelling. Die van ons is duidelijk: kampioen worden. Om dat te bereiken zal er verdedigend nog iets moeten bijkomen om het vertrek van John Heitinga te compenseren”, waarschuwde de Deen.

Perez is positief over de eventuele komst van Ismail Aissati naar Ajax. De Deen zei dat maandag na de eerste training op het jeugdcomplex De Toekomst,. “Bij PSV is het niet echt gelukt voor hem de laatste jaren”, aldus Perez. “Als hij hierheen komt, lukt het misschien wel.”

Perez maakt zich niet druk over de eventuele extra concurrentie op zijn positie. “Als de technische staf denkt dat er op die positie iemand bij moet komen omdat we daar beter van worden, dan lijkt het me heel logisch dat ze dat doen. Een concurrent? Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht.”

Bron: Sportweek

Related posts