Eindelijk haalt Ajax een keer een transfervrij talent: Darko Bodul van SC Heerenveen

Ajax heeft zich in de aanloop naar het nieuwe seizoen versterkt met een centrumspits. De negentienjarige Darko Bodul zette maandagmiddag zijn signatuur onder een contract dat hem tot 2009 aan Ajax verbindt. Ajax heeft niet diep in de buidel hoeven tasten voor de in Bosnië geboren aanvaller. Hij komt namelijk transfervrij over van SC Heerenveen, waar hij sinds 2004 speelde. Voor die tijd speelde hij in de jeugdopleiding van First Vienna FC, de oudste club van Oostenrijk. Allereerst zal Bodul toegevoegd worden aan de selectie van Jong Ajax, meldt de club op zijn officiële digitale thuis.

Behalve het contract voor één seizoen heeft Ajax ook weten te bedingen dat het de overeenkomst met Bodul, die een Oostenrijks paspoort bezit, met nog eens twee seizoenen kan verlengen, tot medio 2011. Na Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani is Bodul de derde aanwinst voorin bij Ajax.

Related posts