Afscheid Jaap Stam laatste kunstje Dick Jol

Dick Jol heeft met onmiddellijke ingang zijn carrière beëindigd. Dat is de uitkomst van een gesprek dat maandag plaatsvond tussen de voormalig internationaal arbiter en de voetbalbond KNVB. Beide partijen hebben een verschil van inzicht over invulling van de werkzaamheden voor de toekomst. Jol lag de laatste tijd in de clinch met de KNVB. Het jongste conflict was het weigeren van de voetbalbond Jol aan te stellen voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam. Tegen de wens van de oud-verdediger in zou Roelof Luinge de wedstrijd leiden. Die beslissing is teruggedraaid nu Jol een punt achter zijn loopbaan zet.

In januari 2007 weigerde de Scheveninger een verbintenis te tekenen onder de voorwaarden van de nieuwe scheidsrechters-cao. Jol floot om die reden lange tijd geen wedstrijden. Zelfs na zijn handtekening onder een verbintenis bleef de relatie met de KNVB een moeizame.

Jol (52) werd in 1992 A-scheidsrechter en floot in totaal 391 eredivisieduels. Alleen Roelof Luinge (493) leidde meer duels op het hoogste niveau. Jol werd in 1993 internationaal arbiter en floot in 2001 de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia.

Related posts