KNVB zeer kinderachtig bij afscheid Jaap Stam

Jaap Stam en zijn manager Henk van Ginkel hebben van de KNVB te horen gekregen dat de uitnodiging voor Dick Jol om de afscheidswedstrijd van de voormalig international te fluiten moet worden ingetrokken. De Scheveninger is het door de voetbalbond verboden om op 26 juli in Zwolle in actie te komen als Stam het met Ajax opneemt tegen een team vol met internationale sterren met wie hij ooit samenspeelde zoals Cocu, Frank en Ronald de Boer, Seedorf, Maldini, Bergkamp, Gattuso, Inzaghi, Nesta en special guest Romario. Coach is Guus Hiddink

“Ik ben hier heel ontstemd over”, aldus Henk van Ginkel. “Het was de uitdrukkelijke wens van Jaap Stam om Jol uit te nodigen en er was al een akkoord uit Zeist.” Naar de reden kan Van Ginkel slechts gissen. “Jol en Zeist liggen elkaar niet zo, maar ik vind het belachelijk dat wij de dupe zijn van een conflict, waar wij volledig buiten staan. Ik zal hierover zeker contact opnemen met directeur betaald voetbal Henk Kesler en hoop dat de maatregel snel wordt teruggedraaid. We leggen ons hier niet zomaar bij neer.”

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat Roelof Luinge naar Zwolle zal afreizen voor het inmiddels uitverkochte duel. Jaap Uilenberg van scheidsrechterszaken, die een paar dagen vakantie heeft, zegt de achtergrond van de beslissing niet te weten. Jol zegt vanaf zijn vakantieadres van niets te weten en gaat er gewoon vanuit dat hij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam op 26 juli in Zwolle fluit.

Related posts