Jol sleept KNVB voor rechter om afscheidsduel Stam

Dick Jol spant een kort geding aan tegen de KNVB. De scheidsrechter eist dat hij op 26 juli de afscheidswedstrijd van Jaap Stam mag leiden. Eerder vandaag liet de KNVB weten dat Jol van de wedstrijd werd teruggetrokken (zie bericht). Jol wil ook toestemming om drie andere vriendschappelijke duels te fluiten. Voor twee daarvan zou de voetbalbond al toestemming hebben verleend, maar deze onlangs weer hebben ingetrokken.

De KNVB ontkent die lezing. “Het gaat hier om wedstrijden waar wij een scheidsrechter voor aanwijzen”, weet een woordvoerder van de voetbalbond te melden. “In het geval van de wedstrijd van Jaap Stam hebben we Roelof Luinge aangewezen.” Dat Jaap Stam nadrukkelijk om de aanwezigheid van Jol bij zijn afscheidswedstrijd verzocht, doet voor de KNVB niet ter zake. “Wij doen geen mededelingen over ons aanstellingsbeleid.”

Jol eist in het kort geding dat hij de duels mag fluiten en anders van de KNVB een schadevergoeding te verlangen van tienduizend euro. Dat bedrag is een vergoeding voor geleden imagoschade van de leidsman. De voetbalbond laat zich niet uit over de rechtszaak. Dick Jol wilde vanochtend op radio 538 nog niet ingaan op de zaak. Hij genoot van zijn vakantie in Servië en was (toen) nog niet op de hoogte.

Related posts