Aantal spelers waaronder Sulejmani trainden vandaag al op De Toekomst

Alhoewel de eerste officiële training pas voor aanstaande maandag gepland stond trainden twaalf Ajacieden vandaag onder leiding van fysiotherapeut Pim van Dord al op de Toekomst. In de groep onder andere de nieuwe aanwinst Miralem Sulejmani. De Serviër straalde geluk uit. “Ik ben ook heel blij”, gaf hij na afloop van de training toe.

“Het is voor mij een droom om bij Ajax te spelen en ik ben ook gelukkig dat ik weer met een groep kan trainen. Eind april raakte ik tegen Excelsior geblesseerd aan mijn knie en vandaag was de eerste keer dat ik weer met andere voetballers trainde. Het was mijn tweede training als Ajacied, donderdag ben ik écht begonnen. Alleen was dat nog niet met de groep.” Behalve Sulejmani trainden ook onder andere Thomas Vermaelen, Laurent Delorge, Vurnon Anita, Kenneth Vermeer, Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Michael Krohn-Dehli mee.Omdat hij twee maanden stil heeft gestaan, is het nog even afwachten hoe Sulejmani ervoor staat. Hoogstwaarschijnlijk roept de Servische bondscoach hem dan ook niet op voor de Olympische Spelen hoewel hij wel op de voorlopige lijst staat. “Ik ben net weer met de groep begonnen na mijn blessure. Ik ben daar nog niet fit genoeg voor. Ik heb in Servië wel onder leiding van een fysiotherapeut tijdens de vakantie wel getraind, maar dat was puur krachttraining. Het is de komende week afwachten wat er gebeurt.”

De aanvaller kijkt voorlopig niet verder vooruit dan maandag als de eerste training met Ajax 1 op het programma staat. ,,Daar heb ik heel veel zin in. Dat wordt een grote dag voor mij. Ik hoorde dat er duizenden supporters langs de kant staan. Bovendien komt op die dag mijn grote wens om bij Ajax te spelen uit.”

Bron: Ajax.nl

Related posts