Programma lekt weer vroegtijdig uit: Ajax – FC Twente op laatste speeldag

De KNVB is voornemens morgen (vrijdag) het nieuwe competitieprogramma dan eindelijk te presenteren. Net als de vorige editie lijkt echter ook dit keer het programma al weer vroegtijdig uitgelekt: Ajax besluit bijvoorbeeld het seizoen op 10 mei 2009 niet met een thuiswedstrijd tegen NAC, maar tegen de ploeg die in de afgelopen play-offs een te grote hindernis bleek: FC Twente, zo meldt het AD vanochtend.

De voetbalbond zette een streep door het oorspronkelijke speelschema nadat de burgemeester van Alkmaar de wedstrijd AZ-Feyenoord, gepland voor een woensdagavond in oktober, verbood. Door het schuiven met dat ene duel – nu gepland voor zondag 22 maart – is van het oorspronkelijke speelschema weinig meer over.

Aan de eerste speeldag is overigens niets veranderd. Het nieuwe voetbalseizoen begint op vrijdag 29 augustus met Vitesse-FC Groningen. De andere wedstrijden van dat weekeinde zijn: Roda JC-FC Twente, NEC-De Graafschap, FC Utecht-PSV, Heracles-Feyenoord, Willem II-Ajax, AZ-NAC en Volendam-SC Heerenveen.

Voor speeldag twee staan onder meer gepland: Feyenoord-Volendam, Ajax-Roda JC en PSV-Sparta. De topper Feyenoord-Ajax is gehandhaafd voor zondag 21 september. In die derde speelronde staat ook AZ-PSV op het programma. Speeldag vier kent onder meer FC Groningen-Feyenoord, Ajax-Vitesse en PSV-Volendam.

Related posts