Nieuwe kanaal ‘Eredivisie Live’ ook op Ziggo; Prijs pas vrijdag bekend

Eredivisie Live is de naam van het nieuwe voetbalkanaal van Endemol en de eredivisieclubs. De naam werd donderdag op een persconferentie bekend gemaakt. Het kanaal start op 29 augustus met uitzenden. Alle partijen die digitale televisie aanbieden hebben een distributiecontract met Eredivisie Live afgesloten. Ziggo sloot op het laatste nippertje aan bij Tele2, KPN en UPC.

Het nieuwe voetbalkanaal zendt de wedstrijden van de Eredivisie, tegen betaling, live uit. Afhankelijk van de aanbieder betaalt de consument hier tien tot vijftien euro per maand voor. De kabelaars geven daar pas vrijdag definitief uitsluitsel over. Per distributeur kan de bijdrage die de kijker moet betalen variëren. De samenvattingen zullen komend seizoen niet meer op RTL4 te zien zijn, maar bij het NOS-programma Studio Sport.
maar

,,Natuurlijk zou het mooi zijn geweest als we bij de presentatie van ons kanaal meteen de prijs die de kijker moet betalen, hadden kunnen noemen,’’ erkent Michael van Praag, president-commissaris ECV, het samenwerkingsverband van de clubs uit de eredivisie. ,,Maar dat is een zaak van de distributeurs zelf. Die kunnen zelfstandig een prijs bepalen.’’

Andere tijd
Dé hamvraag is nog in hoeverre voetbalfans bereid zijn extra te betalen om hun favoriete sport op televisie te kunnen zien. Eerdere experimenten, zoals Sport 7, Versatel en Tele2, zijn immers uitgedraaid op financiële debâcles. ,,Dat was in een andere tijd,’’ countert Van Praag. ,,Nu al beschikken 400.000 huishoudens over digitale televisie. Dat aantal zal komende jaren alleen maar groeien.’

Related posts