Ajax presenteert officieel nieuwe nummer 10: Miralem Sulejmani; contract voor 5 jaar

Ajax heeft zojuist officieel op haar website de transfer van Miralem Sulejmani naar Ajax wereldkundig gemaakt. Afgelopen vrijdag bereikten Ajax en sc Heerenveen een akkoord over de overgang van de 19-jarige aanvaller. De speler zelf en Ajax waren eerder al mondeling akkoord. Het contract van de Serviër loopt van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2013. Miralem Sulejmani heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld voor komend seizoen. ,,Ik wil de landstitel winnen met Ajax”, aldus de Serviër toen hij vanochtend zijn contract ondertekende in de ArenA.

De 19-jarige ‘Mikky’ is de komende vijf jaar Ajacied. ,,Dat voelt heel erg goed”, vertelde de aanvaller. ,,Toen ik ongeveer twaalf jaar was stond ik al op foto’s in een shirt van Ajax. De club heeft een prachtige historie en er hebben heel veel grote voetballers gespeeld: Van Basten, Bergkamp, Cruijff.”

Ajax betaalde miljoenen voor de behendige voetballer. De overgang van Sulejmani gaat de boeken in als de duurste binnenlandse transfer tot nu toe. Van extra druk is desondanks geen sprake. ,,Ik houd me daar niet mee bezig. Ik weet niet eens het exacte bedrag van de transfer. Ik ben een voetballer en ik wil ook alleen maar denken aan voetballen.”

Sulejmani heeft al een paar keer met Marco van Basten gesproken. De trainer schonk de nieuwe Ajax-aanwinst meteen vertrouwen door hem het shirt met rugnummer tien toe te zeggen. ,,Een prachtig nummer, erg speciaal.” Afgelopen seizoen maakte Sulejmani vijftien treffers in de Eredivisie. Hij durft niet te zeggen hoeveel hij er in zijn eerste jaar als Ajacied gaat maken. ,,Ik kan niets beloven. Ik wil gewoon belangrijk worden voor het elftal.”

De oud-speler van Partizan Belgrado is aanstaande maandag voor het eerst te bewonderen in Ajax-tenue. Om 11.00 uur begint hij op de Toekomst met zijn nieuwe collega’s aan de eerste training. De eerste oefensessie onder leiding van Marco van Basten is live te zien via www.ajax.tv.

Related posts