Zaakwaarnemer: ‘Luque verdient nog te weinig bij Ajax’

Met de komst van Miralem Sulejmani is het lot van Albert Luque (30) definitief bezegeld. De grootverdiener mag na nog geen jaar alweer weg. Er is één probleem. Luque wíl niet weg. “Hij wil triomferen in Amsterdam,” staat deze week in Sportweek in een uitgebreide reportage over de Spanjaard, waaruit hieronder een aantal passages. Bovendien verdient Luque in Amsterdam een mega-salaris.

Luque’s vader Rafael, tevens zijn zaakwaarnemer, meldt dat de onheilsboodschap nog niet richting Spanje is gecommuniceerd. “Moet Albert weg? Ik weet daar niks van. De club heeft niks van zich laten horen en er staan ook geen gesprekken gepland. Albert wil niet weg, hij wil zijn contract uitdienen en triomferen in Amsterdam. Van een vertrek is absoluut geen sprake. Mijn zoon heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam.”

Salaris
Luque zou alleen willen vertrekken als hij elders een gelijkwaardig salaris krijgt, zo liet hij vlak voor de zomerstop in de Ajax-kleedkamer vallen. Pa Luque is het gezeur over geld zat. “Dat Albert veel verdient, vind ik onzin. Sterker nog: hij verdient te weinig! Als de nieuwe trainer Albert opstelt, zal iedereen dat zien. Dan hebben de supporters en de pers het niet meer over zijn salaris. Hij is nog steeds een absolute topspeler, zelfs nog beter dan in zijn Deportivo-tijd. We zullen het zien dit jaar.”

Related posts