Ajax wil hekken rond trainingsveld en Home moet waarschijnlijk wijken voor tribune

Onlangs liet Ajax op aandringen van Marco van Basten het kunstgrasveld van de trainingsvelden bij de ArenA verwijderen. Daar zal het niet bij blijven. Het Algemeen Dagblad meldt vanochtend dat de hekken rond het trainingsveldveld worden vervangen door hogere hekken en aan de hekken worden windschermen met bomenprints vastgemaakt. Hierdoor zouden supporters die de training willen bezoeken niets meer kunnen zien, maar daarvoor is een oplossing gevonden: er wordt voor supporters een tribune gebouwd aan de kant van het trainingsveld waar het supportershome staat. Het lijkt er op dat het Home dan definitief zal moeten verdwijnen.

De wandeling die de spelers van de kleedkamers in de ArenA naar het trainingsveld moeten maken is Ajax ook een doorn in het oog. De spelers moeten vanaf de kleedkamers een parkeerdek op de eerste ring van de ArenA over en de toren van Noord B voor ongeveer de helft afdalen en vervolgens vanaf de ingang van Noord B naar het trainingsveld lopen. Ook daar wil Ajax een oplossing voor verzinnen. Het bouwen van een brug die de spelers direct van de Arena naar het trainingsveld moet leiden, zoals intern wel eens is overwogen, is niet aan de orde. ,,De gemeente zal dat niet zomaar goedkeuren,’’ zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis.

Uiteindelijk zal het trainingsveld naast de Arena verdwijnen. De club bekijkt elk jaar de mogelijkheid om de hele club (inclusief kantoren) te verhuizen naar het jeugdcomplex van de club, De Toekomst. Dat complex ligt hemelsbreed vijfhonderd meter van de Arena, maar trainers ervaarden die afstand in het verleden veel groter. ,,Het lijkt wel vijftig kilometer,’’ riep Henk ten Cate in zijn periode als Ajax-trainer.

Related posts