‘Ajax ook rond met Oleguer: Hij wordt snel gepresenteerd’

Na het binnen halen van Sulejmani lijkt ook de transfer van Oleguer naar Ajax zo goed als rond, zo meldt althans de website Europesoccer.nl. De 28-jarige verdediger van Barcelona staat op het punt om een contract te tekenen, zo zouden bronnen rondom Danny Blind aan deze site gemeld hebben. Verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Wie is deze Oleguer?
Oleguer kwam in 2001 bij Barça B. De verdediger maakte zijn officieuze debuut voor het eerste elftal in de strijd om de Trofeu Joan Gamper tegen Rode Ster Belgrado op 24 augustus 2002. Zijn officiële debuut voor FC Barcelona volgde op 13 november 2002 tegen Galatasaray in de UEFA Champions League. Sinds de komst van Frank Rijkaard als trainer is Oleguer een vaste waarde. Op 24 april 2005 maakte Oleguer in de uitwedstrijd tegen Málaga CF zijn eerste officiële doelpunt voor FC Barcelona. In 2005 en 2006 werd Oleguer met de Catalaanse voetbalclub kampioen van Spanje. In 2006 won hij bovendien de UEFA Champions League. (Bron: wikipedia)

Wat zoekwerk op internet wijst uit dat men bij Barcelona inmiddels is uitgekeken op Oleguer. De Spanjaard schijnt iedere wedstrijd goed te zijn voor een slippertje a la Frank de Boer in zijn beste tijd. Van onderstaand filmpje wordt je dan ook niet echt vrolijk:

Related posts