VI: ‘Ajax gaat voor Russische aanvaller Pavlyuchenko’

Ajax gaat proberen om de Russische spits Roman Pavlyuchenko los te weken bij Spartak Moskou, zo meldt Voetbal International zojuist. De lange aanvaller maakte veel indruk tijdens het EK in de Russische ploeg onder leiding van Guus Hiddink. De 26-jarige aanvaller scoorde onder andere de eerste goal in de kwartfinale tegen Oranje (3-1). Pavlyuchenko zou de opvolger van Klaas-Jan Huntelaar moeten worden, die lijkt te vertrekken nu de contractonderhandelingen tussen hem en Ajax zijn vastgelopen.

Pavlioetsjenko begon zijn carrière bij Rotor Volgograd en speelt inmiddels al zes seizoenen in dienst van Spartak Moskou. In 2006 en 2007 werd hij topscorer in de Russische Premjer Liga. Ajax moet diep in de buidel tasten als het Pavlyuchenko wil contracteren. De spits moet vijftien miljoen euro kosten. Ook Chelsea, Arsenal en Celtic zouden hun oog hebben laten vallen op de aanvaller.

Related posts