Supporters-belangenvereniging SOVS stopt er vanaf vandaag mee

De SOVS, de landelijke belangenorganisatie voor voetbalfans, stopt vanaf vandaag. ,,De fut is eruit, zegt voorzitter Jurien Korzelius. SOVS staat voor Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters. De SOVS is de algemene belangenvereniging van Nederlandse voetbalsupporters en is in juli 2000 ontstaan uit een fusie van BOVS (Belangen Organisatie Voetbal Supporters) en FSV (Federatie Supporters Verenigingen). Bij de SOVS waren dertig supportersverenigingen aangesloten.

,,Een aantal verenigingen, waaronder die van Ajax en Feyenoord, waren al eerder uit de SOVS gestapt omdat ze het oneens waren met het beleid (zie eerdere bericht). Daarom hebben we een onafhankelijke commissie in het leven geroepen voor een onderzoek. Daaruit bleek dat het beter is om een nieuw initiatief te beginnen.”

De bedoeling was dat de nieuwe organisatie de SOVS per 1 juli zou opvolgen, maar dat proces heeft vertraging opgelopen. ,,We hopen dat dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen gaat lukken,” aldus Korzelius.

Overigens is op de website van de SOVS nog weinig terug te vinden over de opheffing danwel verandering van deze club.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts