Vertrek Huntelaar lijkt aanstaande

Een breuk tussen Klaas-Jan Huntelaar en Ajax lijkt waarschijnlijker nu de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis – voornamelijk door de hoogte van de gelimiteerde transfersom – zijn vastgelopen. De topscorer van Nederland staat tot juli 2010 onder contract, maar richt zich nu op het buitenland. “Wij willen Klaas-Jan echter niet kwijt”, aldus Danny Blind.

“De lat ligt hoog”, verduidelijkt Danny Blind, dat geïnteresseerde clubs flink in de buidel zullen moeten tasten om de oud-inwoner van Drempt in te lijven. De transfersom ligt naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro. “Wij willen onze topscorer gewoon behouden. Ook als hij niet bijtekent. Hij staat nog twee seizoenen onder contract.”

Er was Ajax – mede op verzoek van de nieuwe trainer Marco van Basten – veel aan gelegen om Huntelaar voor nog eens vier jaar te binden. “Hij kon voor Ajax-begrippen een zeer riant salaris verdienen”, aldus Blind. De international wilde echter niet met een ‘slot’ van rond de 25 miljoen euro om zijn nek lopen. Omdat Ajax geen lager bedrag wilde opnemen, besloot Huntelaar de knoop door te hakken en zijn zinnen te zetten op een transfer.

“De onderhandelingen zijn geparkeerd”, wil Blind niets van het definitief afketsen van de deal weten. “We hebben afgesproken om de clubs die op ons pad komen aan te horen. Maar dat doen we altijd als er zulke bedragen voor onze spelers worden geboden. Betalen de geïnteresseerden niet wat wij willen, dan hopen we te zijner tijd weer met Klaas-Jan om de tafel te zitten.”

Bron: Telegraaf

Related posts