Henrique verkiest Barcelona boven Ajax

Henrique Adriano Buss zal komend seizoen niet de kleuren van Ajax verdedigen. De 21-jarige Braziliaan stond in de belangstelling van de Amsterdammers, maar volgens de Spaanse media zal Henrique een contract tekenen dat hem voor vijf jaar aan Barcelona bindt. De verdediger komt over van de Braziliaanse topclub Palmeiras.

Naar verluidt zou de Spaanse grootmacht zo’n acht miljoen euro betalen voor de jonge verdediger. Het is echter nog maar de vraag of hij komend seizoen zijn thuiswedstrijden al in Nou Camp speelt. De kans is groot dat Barcelona de nieuwste aanwinst gaat verhuren om hem wat meer ervaring op te laten doen. Ajax had inmiddels ook een bod gedaan op de talentvolle verdediger, maar dit bod werd door Palmeiras afgewezen. In Amsterdam had Henrique de opvolger moeten worden van de vertrekkende Johnny Heitinga. Of Henrique eventueel op huurbasis naar Amsterdam komt is nog niet bekend.

Voor Barcelona is Henrique de vijfde nieuwe aanwinst. Eerder haalden de Catalanen al Daniel Alves, Gerard Pique, Martin Caceres en Seydou Keita

Bron: Voetbalcourant

Zie ook eerdere berichten:
26-06-2008: ‘Ajax-bod op Henrique door Palmeiras afgewezen’
25-06-2008: ‘Ook PSV gaat bod doen op Henrique’
24-06-2008: Zaakwaarnemer: ‘Ajax doet bod van 8 miljoen op Henrique’

Related posts