Hiddink: ‘Ik ben voor eventjes de vijand’. Oranje verloor nog nooit op 21 juni

De Russische bondscoach Guus Hiddink speelt zaterdag in de kwartfinale van het EK tegen zijn vaderland. In zijn column in De Telegraaf benadrukt hij zijn tijdelijke positie. “Voor Nederland ben ik eventjes de vijand. We moeten de realiteit onder ogen zien dat ik nog zo’n vijftien uur tot het andere kamp behoor”, schrijft Hiddink in een korte column.

“Ik ben de vijand en daar heeft Nederland niets mee. Zo hoort het ook te zijn. Alleen zit ik weliswaar buitengewoon goed in elkaar, ik ben natuurlijk niet gek. Ik maak u natuurlijk niet wijzer dan u al bent. Daarom trek ik de koude oorlog door in mijn column. Zondag krijgt u mijn verhaal te lezen, maar dan wel weer als vrienden. Wekenlang heb ik de lof van heel veel Nederlanders enorm gewaardeerd, maar nu ben ik de vijand”, vervolgt Hiddink. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand mij straks het beste gunt. Wie dat toch doet, meent niet wat-ie zegt of is niet goed bij z’n hoofd. Als Nederlander dan.”

21 juni
Hiddink lukt het op een of andere manier altijd het beste uit een team te halen. Dat deed hij bij Oranje, maar vooral bij Zuid-Korea en Autralië en dus nu bij Rusland. Toch heeft Oranje de statistieken aan haar zijde: Nederland moest al vijf maal in de wei op een 21e juni, en verloor nog nooit. Het won drie keer, en speelde twee keer gelijk. Op het WK 1978 in Argentinië won het met 1-2 van Italië. Op het EK 1988 won het eveneens met 1-2 van West-Duitsland. Op het WK 1990 in Italië speelde Oranje 1-1 gelijk tegen Ierland. Op het EK 2000 in Nederland en België won het na een spektakelwedstrijd met 2-3 van Frankrijk, en op het WK 2006 bleef Oranje op een 0-0 steken tegen Argentinië.

Denk jij ook dat Oranje wint van Rusland? Zet dan nu ZONDER RISICO tot 50 euro in en win veel geld! Meld je dus hier direct aan, zonder risico!

Hoe werkt het?
Vul het registratieformulier in, stort 50 euro op je spelrekening en Unibet verdubbeld dit direct naar 100 euro! 50 euro GRATIS dus! Het is een 100% bonus met een maximum van 50 euro. Indien je dus maar 15 euro stort, zal je bonus 15 euro bedragen.

Related posts