Telecombedrijven horen de kassa rinkelen bij elke Oranje-treffer

Nederlanders die naar de verrichtingen van het Nederlands elftal kijken sms’en elkaar massaal. Tijdens de slotfase van de sprankelende EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk (4-1) van vrijdag13 juni telde telecombedrijf KPN 200.000 sms’jes per vijf minuten. Concurrent Vodafone noteerde eveneens pieken, zonder cijfers te willen noemen.

“We merken dat mobiel of vast bellen vooral wordt gedaan in de rust en na een wedstrijd. Sms’en tijdens de wedstrijd is makkelijker, dan hoef je geen praatje te houden”, aldus een woordvoerster van KPN dinsdag. Kort na de eerste drie doelpunten van Oranje tegen Les Bleus schoot het aantal tekstboodschappen omhoog. Volgens KPN waren de goals van Kuijt, Van Persie en Robben goed voor 140.000 tot 150.000 sms’jes per vijf minuten.

Ook Vodafone signaleert sms-verkeer van drie tot vier keer zoveel als normaal. De telecomaanbieder verstrekt geen concrete cijfers, maar grafieken. Daarop is te zien dat tijdens de eerste wedstrijd van Oranje tegen Italië op 9 juni er een enorme uitschieter is na het doelpunt van Wesley Sneijder om ongeveer 21.18 uur.

Sneijder zorgde met zijn goal tegen Frankrijk eveneens voor zo’n piek. Daarmee veroorzaakt de middenvelder van Real Madrid meer sms-verkeer dan zijn collega’s en is daarmee sms-topscorer.

Bron: Brabants Dagblad

Related posts