Van Basten: ‘We gaan voluit en hebben geen B-elftal’

Het Nederlands elftal doet dinsdag in het laatste groepsduel met Roemenië niet mee aan akkoordjes of ander gekonkel om invloed te hebben wie er achter Oranje op de tweede plaats eindigt en doorgaat naar de kwartfinales. Bondscoach Marco van Basten wil het goede gevoel na de grote overwinningen op Italië en Frankrijk behouden. ‘We gaan voluit’, zei hij dan ook nog maar eens een dag voor de wedstrijd tegen de huidige nummer twee van Groep C.

Welk elftal Van Basten aan de aftrap laat verschijnen, is nog niet duidelijk. Maar zelfs als hij besluit een aantal spelers rust te gunnen of te beschermen tegen een eventuele schorsing, kan er van een B-elftal of een gunst aan de Roemenen zeker niet worden gesproken.

‘Dat kan helemaal niet. Wij zijn hier met 23 volwaardige internationals. Iedereen is goed genoeg om te spelen. Er komt daarom in geen geval een verzwakt team aan de start. We moeten morgen zelf doelen stellen. Los van het resultaat willen we gewoon goed en herkenbaar voetballen. Dat willen we altijd, maar daar leggen we nu wat meer de nadruk op.’

Bij een nederlaag van Nederland tegen Roemenië moeten Frankrijk en Italië naar huis. In die landen vreest men dan ook dat Oranje zijn sportieve plicht verwaarloost om van twee grote concurrenten af te zijn.

Bron: VI.nl

Related posts