Derksen wringt zich in allerlei bochten om jarenlange kritiek op Van Basten toch te rechtvaardigen

Al ruim vier jaar lang grijpt VI-baas Johan Derksen alle mogelijkheden aan om Marco van Basten te bekritiseren. Nu Van Basten met Oranje zo verrassend goed presteert probeert Derksen wanhopig zijn kritiek te rechtvaardigen. “Alles wat ik gezegd heb over Van Basten was gebasseerd op feiten.Er is pas een omslag gekomen toen de spelers, en niet Van Basten, het systeem wilden wijzigen. Ik waardeer dat Van Basten hiernaar geluisterd heeft”, aldus Derksen in een interview met Wilfred Guinee op de webiste van VI.

“Natuurlijk heeft Van Basten zichzelf ontwikkeld. Het is een topcoach als hij Europees kampioen wordt. Voor iemand met zijn achtergrond heeft hij er echter lang (vier jaar) over gedaan voor hij volwassen is geworden.”

Jarenlang riep derksen dat we het risico niet konden nemen om met Van Basten naar het EK te gaan. “Ik was niet de enige”, beroept Derksen zich nu. “Ik vind het leuk dat heel Nederland van een mopperende meute een feestvierende massa is geworden. Ik vind niet dat ik na twee weken de kritiek van vier jaar in moet trekken”.

Cruijff
“De binding tussen Van Basten en Cruijff is overschat. Ze spraken elkaar niet zo vaak als gezegd wordt”. Op de vraag aan Derksen of Van Basten, als Oranje in de kwartfinale wordt uitgeschakeld, weer door hem een prutser genoemd wordt: “Nee, helemaal niet. Dat hangt je altijd boven het hoofd. Als je de spelers maar op de juiste plek zet. We hebben een wereldelftal. Je hoeft ze allen maar goed neer te zetten”, zo bagitaliseert Derksen de inbreng van Van Basten nog maar eens..

Related posts