Zlatan: ‘Wat is die kleine Sneijder goed geworden’

“Wij hebben voor een kleine verrassing gezorgd, maar de prestatie van het Nederlands elftal is fenomenaal. Ik hoop wel dat de Nederlanders beseffen dat de eindzege nog ver weg is.” Dat zegt oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic (26). De spits van Zweden scoorde dinsdagavond zelf een weergaloos doelpunt in het met 2-0 gewonnen duel tegen regerend Europees kampioen Griekenland.

Zlatan Ibrahimovic is normaal gesproken niet een man van complimenten, maar de Zweed bekent afgelopen maandag met bewondering naar Oranje te hebben gekeken. “Het was een genot om naar zo’n positief ingesteld elftal te kijken”, zegt de vijftigvoudig Zweeds international. “Ik was vooral positief verrast door de prestatie Wesley Sneijder. Dat hij goed kan voetballen was natuurlijk geen geheim voor me, maar die kleine is bij Real Madrid echt héél goed geworden.”

Heerlijk
Ibrahimovic denkt dat Sneijder en zijn aanvallend opererende ploeggenoten zo konden excelleren omdat bondscoach Marco van Basten hen nagenoeg alle vrijheid durft te geven. “De spelers die achter Van Nistelrooy staan, mogen in balbezit doen en laten wat ze willen. Het moet heerlijk zijn om als nummer 9 in zo´n systeem te spelen, want je krijgt echt heel veel ballen en dus automatisch kansen om te scoren. Een goede verdediging is meestal wel in staat om twee aanvallers te neutraliseren, maar als telkens er een stuk of vier, vijf goede voetballers voor je neus staan, krijgen zelfs de Italianen het moeilijk.”

Volgens Ibrahimovic is de speelwijze van Oranje typerend voor Nederland. ” Jullie houden van aanvallend, daar heeft Nederland naam mee gemaakt. Van Basten neemt heel veel risico’s, maar een coach die zijn elftal op zo’n manier succesvol laat voetballen verdient complimenten. Persoonlijk ben ik trouwens sowieso fan van Van Basten. Een trainer van een nationale ploeg die zo veel wedstrijden wint, zou overal ter wereld een standbeeld krijgen. In Nederland krijgt hij dat pas als jullie kampioen worden, dat blijf ik vreemd vinden.”

Related posts