Van Geel: ‘Ik wilde geen stap terug doen bij Ajax’

Martin van Geel heeft nog steeds geen nieuwe werkgever gevonden. In april besloot hij te vertrekken bij Ajax als technisch directeur, omdat hij zich niet kon vinden in de ingeslagen weg. Vanaf volgend seizoen geeft Marco van Basten namelijk niet alleen leiding aan het eerste elftal van Ajax, maar ook aan de gehele afdeling betaald voetbal.

Dit zag Van Geel niet zitten en besloot zijn biezen te pakken. “Van Basten wilde total control, daarom ben ik weg gegaan”, aldus Van Geel dinsdagavond in het tv-programma Studio Sportzomer van de NOS. De verhoudingen waren eerst technisch directeur (Van Geel) en trainer (Van Basten). Dit veranderde bij de komst van het nieuwe bestuur onder leiding van Uri Coronel. “Hij heeft de leiding over het totale technisch beleid geëist.”

Nieuwe rol
Van Geel had overigens bij Ajax kunnen blijven. “Ik kon een nieuwe rol krijgen binnen de club, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik was directeur over het technisch beleid van Ajax, dan ga je geen stap terug doen. Ik heb besloten om weg te gaan. Daar heb ik geen problemen mee. Ik heb er toch drie jaar gezeten en Ajax is en blijft een fantastische club. Maar je moet ook eerlijk zijn naar jezelf. Er is onvoldoende gepresteerd, dat moet je eerlijk bekennen.”

Momenteel zit Van Geel nog zonder club. “Maar er spelen wel een aantal dingen. Als ik een club zie die mogelijkheden heeft en waar ik een uitdaging in zie, ben ik nergens te groot voor. En zeker niet voor Willem II, waar ik een lange tijd heb gezeten als speler en technisch directeur. Maar ik moet goed nadenken wat ik ga doen.”

Bron: Voetbalcourant.nl

Related posts