UEFA: ‘Doelpunt Van Nistelrooy absoluut correct’

Na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Italië gisteravond was er veel onduidelijkheid over de openinsgstreffer van Ruud van Nistelrooy. De UEFA verklaarde vanmiddag dat het doelpunt een geldig doelpunt was. Tijdens een persconferentie vertelde secretaris-generaal David Taylor dat het doelpunt van de spits van Real Madrid, in het historisch duel met Italië (3-0), een geldig doelpunt was. “Niet veel mensen, inclusief veel spelers, kennen de juiste interpretatie van regel elf in de spelregels,” vertelde Taylor tegenover het ANP. “Maar het doelpunt was absoluut correct.”

De Italiaanse spelers protesteerden hevig nadat het doelpunt goedgekeurd werd omdat men dacht dat Ruud van Nistelrooy buitenspel stond. Er stond ook inderdaad geen speler meer achter de aanvaller, maar aangezien verdediger Christian Panucci achter de lijnen verbleef is het een geldig doelpunt. Panucci nam officieel nog deel aan de wedstrijd.

Related posts