Sneijder met de schrik vrij na onbesuisde actie Van Persie

Binnensmonds vloekend en wild met zijn armen zwaaiend, stapte Wesley Sneijder gistermorgen het trainingsveld af tijdens de eerste besloten oefensessie van Oranje in Lausanne. De kleine middenvelder van Real Madrid moet in een flits EURO 2008 aan hem voorbij hebben zien gaan, nadat uitgerekend Robin van Persie, een concurrent voor een plaats achter de spits, een knietje in zijn rug had geplaatst. Sneijder viel voorover, bleef met zijn been in het gras haken en voelde een steek in de hamstring van zijn rechterbeen.

Sneijder werd het slachtoffer van de geforceerde gretigheid bij Oranje en moest strompelend naar de kant. Daar bekeek hij mokkend vanuit de dug-out het restant van de training met een grote ijspakking op zijn been. Overigens konden Sneijder, Van Persie en bondscoach Van Basten niet op het incident reageren, omdat er voor spelers en staf gisteren geen perscontact op het programma stond.

In Lausanne werd kort na de besloten ochtendtraining in het Stade Olympique de la Pontaise de schade opgemaakt en bleek de blessure mee te vallen. De EK-openingswedstrijd van maandag – tegen Italië – komt niet in gevaar voor Sneijder.

In feite riep bondscoach Marco van Basten de problemen gisteren over zichzelf af. Door de internationals nog steeds geen duidelijkheid te verschaffen over de opstelling, heeft een aantal spelers een overdreven drang zich te bewijzen. Bewust of onbewust worden de grenzen opgezocht. Helemaal Van Persie, die gisteren overal kon lezen dat hij een kans zou maken op een basisplaats tegen Italië als hij een prima indruk zou achterlaten tijdens de trainingen in aanloop naar openingswedstrijd op het EK.

Onbesuisd
De actie van Van Persie – al na tien minuten in het grote partijspel – hoorde thuis in de categorie ‘onbesuisd’. De Rotterdammer moest lange tijd worden afgeremd en trainde daarom twee weken lang apart van de spelersgroep om ieder risico op een nieuwe blessure te vermijden. Eergisteren nam Van Persie pas voor het eerst deel aan de groepstraining.

Bron: De Telegraaf

Related posts