Mooi afscheid Shota Arveladze in Tblisi met veel Ajacieden

Afgelopen dinsdagavond heeft Shota Arveladze met een afscheidswedstrijd in Tblisi een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. Het internationale vriendenteam van de spits won het feestelijke duel met maar liefst 9-6 van een Georgische selectie. Arveladze werd op grootse wijze uitgezwaaid door zijn landgenoten, die in groten getale waren gekomen om de spits te bedanken voor zijn mooie loopbaan. Vele grote namen waren in Georgië van de partij waaronder een groot aantal Ajacieden.

Onder meer de gebroeders Laudrup, Frank en Ronald de Boer, Aron Winter, Kenneth Perez en Richard Witschge verschenen binnen de lijnen.
Arveladze, die na één helft met zijn ‘vrienden’ na de rust meedeed met zijn landgenoten waaronder Kaladze van AC Milan, genoot zichtbaar. In de slotfase kwam het zoontje van Arveladze ook in het veld en scoorde ook hij een goal, waarmee de eindstand op 9-6 werd bepaald. Daarna was het groot feest in Tblisi, met onder meer Georgische muziek en dans en een diner voor de spelers.

Arveladze keert komend seizoen terug naar Nederland om bij AZ aan de slag te gaan. Op verzoek van Louis van Gaal gaat hij een rol vervullen als schakel tussen technische staf en spelers.

Related posts