Emanuelson, Vermeer en De Jong in voorselectie Peking

Siem de Jong, Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson behoren tot de voorselectie van het Olympisch elftal. Bondscoach Foppe de Haan maakt op 23 juli bekend welke 18 spelers daadwerkelijk meegaan naar de Spelen in Peking. De voorselectie, met daarin ook de oud-Ajacieden Ryan Babel en Hedwiges Maduro, bestaat nu nog uit 36 spelers. De groep wordt op 11 juli teruggebracht tot 22 spelers. Die groep begint 20 juli aan de voorbereiding op het Olympisch toernooi. Drie dagen later wordt de definitieve selectie van achttien spelers wordt doorgegeven.

De volgende 36 spelers maken deel uit van de voorlopige selectie van het Olympisch elftal:

Doel: Tim Krul (Falkirk), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Willem II).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Henrico Drost (sc Heerenveen), Tom Hiariej (FC Groningen), Kew Jaliens (AZ), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Christian Kum (ADO Den Haag), Dirk Marcellis (PSV), Barry Opdam (AZ), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Lorenzo Davids (N.E.C.), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (Excelsior), Hedwiges Maduro (Valencia), Geert-Arend Roorda (sc Heerenveen), Evander Sno (Celtic).

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Ryan Babel (Liverpool), Istvan Bakx (KV Kortrijk), Roy Beerens (sc Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Jeremain Lens (N.E.C.), Roy Makaay (Feyenoord), Gerald Sibon (sc Heerenveen).

Related posts