Ajax trekt nieuw artsenduo aan

Ajax heeft twee nieuwe artsen gecontracteerd: Alfons de Kort en Niels Wijne. Het nieuwe artsenduo gaat werken op basis van gelijkwaardigheid, maar De Kort zal de eindverantwoordelijke zijn van de medische staf van Ajax. Manager technische zaken Danny Blind licht toe: ,,Het heeft even geduurd, want we wilden het vertrek van Edwin Goedhart logischerwijs op een goede manier invullen. Daarbij hebben we naar diverse mensen geluisterd, zowel uit de medische wereld als uit de voetbalwereld. De Kort en Wijne hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan binnen hun vakgebied en ze volgen alle ontwikkelingen op de voet, dat spreekt me enorm aan. Ik denk dat Ajax met deze heren en de reeds aanwezige collega’s zowel op het preventieve vlak als op het gebied van revalidatie een zeer goede medische staf heeft.”

De 41-jarige De Kort is sinds 1998 sportarts. De afgelopen vijf jaar bekleedde hij die functie in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Daarnaast is hij werkzaam binnen het sportmedisch adviescentrum in Den Haag. Op voetbalgebied heeft hij veel ervaring opgedaan bij de KNVB, waar hij als bondsarts diverse vertegenwoordigende elftallen begeleidde. De Kort kan zelf ook terugkijken op een succesvolle voetbalcarrière. Hij speelde in de D- en C-jeugd van Ajax en kwam later terecht bij AZ. Voor de Alkmaarders speelde hij begin jaren negentig zo’n twintig wedstrijden in het eerste elftal.

Wijne, net als De Kort 41 jaar oud, is momenteel werkzaam bij sportmedische adviescentra in Den Haag en Amsterdam. Als sportarts heeft hij de afgelopen tien jaar onder andere gewerkt voor het Nederlands basketbalteam, Amsterdam Admirals, FC Omniworld, FC Utrecht en de KNVB. De afgelopen twee seizoenen was hij als arts al actief binnen de jeugd- en amateurafdeling van Ajax. Wijne voetbalde bij diverse amateurclubs in de eerste en tweede klasse KNVB. Wijne en De Kort speelden samen jarenlang in het Nederlands artsenelftal en veroverden twee wereldtitels.

Bron: Ajax.nl

Related posts