Chivu wil over drie jaar terug keren op het oude nest

Christian Chivu heeft zich in gesprek met Veronica Magazine positief uitgelaten over een terugkeer naar Ajax. De Roemeen zou over drie jaar best terug willen keren op het oude nest, waar hij doorbrak en een transfer naar AS Roma verdiende. ”Ajax zit voor eeuwig in mijn hart.”

”Ik heb alles aan Ajax te danken. Ik was een broekie, had alleen in de Roemeense competitie gespeeld en Danny Blind heeft me toen naar Amsterdam gehaald”, aldus de Roemeen. ”Ik was nog geen negentien en wist helemaal niets. Bij Ajax ben ik volwassen geworden, als mens en als voetballer.” Hij kon destijds ook kiezen voor een transfer naar Internazionale, maar zag Ajax als de ideale tussenstap naar de top. ”Dat was veel te vroeg. Bij Ajax heb ik veel aanpassingsproblemen gehad, kreeg ik bijvoorbeeld vier rode kaarten in relatief korte tijd. Bij een grote Europese club ben je dan meteen weg, maar bij Ajax kreeg ik de tijd.”

Korte termijn
Ajax hoeft in ieder geval niet op korte termijn op de linkspoot te rekenen. De aanvoerder van het Roemeense nationale elftal, dat het binnenkort moet opnemen tegen Nederland op het Europees Kampioenschap, zal sowieso nog drie jaar bij Internazionale voetballen, als het aan hem ligt. Chivu werd in 2000 door Ajax weggeplukt bij Universitatea Craiova. Na vier seizoenen in Amsterdam, koos de Roemeen voor een transfer naar AS Roma. Sinds afgelopen zomer verdedigt hij de clubkleuren van Internazionale.

Related posts