Shota Arveladze keert terug naar AZ

Oud-Ajacied Shota Arveladze heeft besloten in te gaan op het aanbod van Louis van Gaal om bij AZ te komen werken. Hij gaat voor twee jaar tekenen in Alkmaar. De Georgiër krijgt een sleutelrol richting de selectie, bij wie hij veel aanzien geniet.

Omdat het vorig seizoen fout ging in de hiërarchische verhoudingen, ziet Van Gaal een belangrijke rol weggelegd voor zijn voormalige spits. Hij kan overigens officieel niet in dienst treden als assistent-trainer, omdat de papieren ontbreken.

Afscheidswedstrijd
Arveladze heeft veel zin in de baan, maar wil de invulling de komende dagen met Van Gaal bespreken. Hij voelt er namelijk weinig voor om het als een negen tot zes baan te doen. Van Gaal is met spelers als Ronald de Boer, Aron Winter en Richard Witschge deze week te gast in Tiblissi, waar vandaag de afscheidswedstrijd van Arveladze wordt gespeeld.

Het gezelschap is gisterochtend samen met de afscheid nemende speler vanaf Schiphol naar Georgië afgereisd. Ook Michael en Brian Laudrup komen naar Tiblissi, waar 320 gasten op de deelnemerslijst staan.

Nederlands paspoort
Arveladze kwam vorig seizoen nauwelijks uit voor Levante. Hij wil ook graag weer in Nederland komen wonen en kan op termijn in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort, wat qua reizen alleen al veel gunstiger is dan een Georgisch document. Zijn vrouw en kinderen beschikken al over een Nederlandse pas.

Related posts