‘Davids mede vanwege terugkomst Blind weg bij Ajax’

De aanstelling van Danny Blind als technisch manager van Ajax heeft het besluit van Edgar Davids om bij Ajax te vertrekken nog eenvoudiger gemaakt. Dat meldt de website Highlow.nl. Davids voelde al langer weinig voor een nieuw contract in Amsterdam, maar volgens Highlow deed het aantreden van Blind voor de ervaren middenvelder helemaal de deur dicht.

Eerder werd al bekend dat Davids een samenwerking met de nieuwe Ajax-trainer Marco van Basten niet ziet zitten. “Het is jammer dat Edgar Davids gaat vertrekken”, schrijft Highlow-columnist Remko van der Ploeg. “Zijn te grote ego zit hem in de weg; Marco van Basten selecteerde hem niet meer voor het Nederlands Elftal, omdat hij weinig tot niet speelde voor Inter en Tottenham. Hij was gekrenkt en wenste niets meer te maken te hebben met de man die hem had gepasseerd. Als hij een echte grote jongen was geweest, dan was hij doorgegaan bij Ajax en had hij Marco een poepje laten ruiken. Hij kiest weer het hazenpad, voor de zoveelste keer in zijn carrière laat hij zich leiden door zijn te grote ego.”

Blind en Davids botsten met elkaar op het EK van 1996. De Pitbull verweet toenmalig bondscoach Guus Hiddink dat hij te veel zijn oren liet hangen naar ervaren krachten als Blind en Ronald de Boer. In de zomer van 2005 probeerde de trainer Blind zijn oud-ploeggenoot tot een terugkeer naar Ajax te bewegen, maar die poging bleek tevergeefs. Anderhalf jaar later, in januari 2007, keerde Davids alsnog terug in De Arena. Vervolgens won hij met de Amsterdammers de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Davids kende in de jaren negentig zijn succesvolste periode bij Ajax, tussen 1991 en 1996. Met de Amsterdamse club won hij onder meer drie landstitels, de Champions League en de UEFA Cup. Later speelde hij voor achtereenvolgens AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur voordat hij terugkeerde op het oude nest. Of Davids na de zomer zijn carrière bij een andere club voortzet is momenteel nog onzeker.

In de media wordt overigens volop gespeculeerd over de opvolging van Davids. De internationals Demy de Zeeuw en Orlando Engelaar, wiens komst waarschijnlijk geen haalbare optie meer is, zouden in beeld zijn om de 35-jarige linkspoot te vervangen.

Bron: Highlow / AOL

Related posts