Nog slechts drie Ajacieden op EK na afvallen Kennedy, Ogararu en Lindgren

De drie Nederlanders; Stekelenburg, Heitinga en Huntelaar, zijn de enige spelers die actief zijn op het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland. Verder zullen er geen ‘internationale’ Ajacieden van Ajax actief zijn op het Europees kampioenschap. Zaterdag werd bekend dat Kennedy Bakircioglu het Zweedse trainingskamp moest verlaten. Daar in een eerder stadium ook George Ogararu en Rasmus Lindgren waren afgevallen zullen er geen buitenlanders van Ajax deelnemen.

Kennedy Bakircioglü was lange tijd onzeker of hij mee zou gaan of niet. Nu Linderoth hersteld is wordt er echter geen beroep meer gedaan op de Ajacied. Kennedy is teleurgesteld, maar niet geschokt, liet hij in Aftonbladet optekenen. “Het EK volg ik wel op mijn vakantieadres.”

Tegenover Aftonbladet liet Kennedy ook weten zin te hebben in het komende seizoen, onder Marco van Basten als nieuwe trainer. Op de vraag of hij volgend jaar nog wel Ajacied is reageerde Kennedy diplomatiek. “Ik heb heel veel goeds over hem (Van Basten, red.) gehoord. Hij kent het spelletje erg goed, hij heeft me zien spelen en weet wat ik kan. Hij heeft altijd positief over me gepraat, dus ik denk dat hij me wel wil houden.” aldus Kennedy.

Related posts