Oranje met Heitinga maar zonder Huntelaar en Stekelenburg gelijk tegen Denemarken: 1-1

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Denemarken met 1-1 gelijkgespeeld. Van de geselecteerde Ajacieden kwam alleen John Heitinga in actie bij Oranje. Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar, zaterdag nog basisspeler, bleven negentig minuten op de bak. Wellicht krijgen zij zondag tegen Wales (de laatste oefenwedstrijd voor het EK) wel weer een kans van bondscoach Marco van Basten. Bij Denemarken deden Kenneth Perez en Dennis Rommedahl mee.

Huntelaar zag vanaf de reservebank dat zijn collega-spits Ruud van Nistelrooy Oranje in de 29ste minuut op voorsprong zette. Na een fraaie combinatie tussen de ‘Madrilenen’ Wesley Sneijder en Arjen Robben kwam de bal terecht bij de 3e Madrid-speler; Van Nistelrooy, die beheerst afrondde.

De voorsprong van Oranje was verdiend. Denemarken, geleid door voormalig Ajax-coach Morten Olsen, had de eerste 45 minuten weinig in te brengen. Nederland was vooral via Robben veel gevaarlijker dan het team van Perez en Rommedahl. Ook Rafael van der Vaart kreeg behoorlijk wat mogelijkheden om een doelpunt mee te pikken, maar zijn afstandschot was tegen de Denen niet zuiver genoeg. ,,We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen”, aldus Van Basten na afloop, die zag dat zijn elftal na rust wat vermoeid raakte.

Denemarken draaide langzaam warm en kwam in de 56ste minuut via Poulsen weer op gelijke hoogte. De wedstrijd ging daarna gelijk op. En hoewel Sneijder (bal op de lat) en Robben (goed afstandschot) nog behoorlijke kansen kregen, bleef het in Eindhoven bij 1-1.