Ajax laat kunstgrasveld van trainingsveld naast ArenA verwijderen

Ajax laat het kunstgrasveld dat naast de Amsterdam ArenA ligt, en waarop getraind kan worden, verwijderen. Het kunstgras wordt vervangen door ‘normaal’ gras, zo heeft de Amsterdamse club donderdag laten weten. Naast het stadion liggen twee velden, één met normaal gras en één met kunstgras. Dat laatste veld is pas twee jaar geleden aangelegd met als idee dat er dan altijd op getraind kon worden. “Het kunstgrasveld werd de afgelopen twee seizoenen echter niet of nauwelijks gebruikt”, legt algemeen directeur Henri van der Aat uit.

“Belasting van één trainingsveld blijkt te zwaar. De kwaliteit van dat ene trainingsveld is gedurende het seizoen om die reden hard achteruit gegaan. De A-selectie heeft dus twee velden nodig om op te kunnen trainen. Aangezien de selectie de wedstrijden ín het stadion op natuurlijk gras speelt, heeft de nieuwe technische staf bij de directie van Ajax de wens neergelegd er voor te zorgen dat beide trainingsvelden van echt gras zijn. Om die reden wordt momenteel het kunstgrasveld vervangen voor een natuurlijke grasmat”, aldus de directeur op de Ajax-website.


Afgelopen zondag werd er nog het Para Smit Toernooi op gespeeld, vandaag is het kunstgrasveld weggehaald.

Niet tegen kunstgras
Of we uit deze actie mogen concluderen dat Ajax en de ArenA tegen kunstgras zijn is echter niet het geval aldus Van der Aat: “Nee, integendeel. Op jeugdcomplex de Toekomst liggen momenteel twee kunstgrasvelden die intensief worden gebruikt door de diverse elftallen. De verwachting is dat deze op korte termijn worden vervangen door twee nieuwe kunstgrasvelden. Ajax verwacht binnen een paar jaar uitbreiding van het totale complex en daarbij ook van het aantal kunstgrasvelden.”

Waarom is er dan niet voor gekozen is de mat in de ArenA te vervangen door kunstgras en zo ook het trainingsveld te kunnen behouden? “Daar zijn meerdere redenen voor”, aldus Van der Aat. “Op voorspraak van de technische staf besloot de clubleiding van Ajax de huidige situatie ongewijzigd te laten. De ArenA heeft daarnaast ook nog een belangrijke vraag uitstaan naar de leveranciers van kunstgras, namelijk hoe dit veld valt te combineren met de diverse andere activiteiten die jaarlijks in de ArenA plaatsvinden zoals evenementen en concerten. Jaarlijks wordt bekeken wat het beste is voor Ajax; natuurlijk gras of kunstgras. Mede om die reden worden de internationale, technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstgras door Ajax nauwlettend in de gaten gehouden.”

Wat is er met het veld gebeurd dat eerder deze week verwijderd is? “Dit veld kon niet worden hergebruikt. Het wordt om die reden afgevoerd en gerecycled”, zo besluit Van der Aat.

Bron: Ajax.nl

Related posts