‘Van der Aat wil lang bij Ajax blijven’

Als het aan Henri van der Aat ligt, blijft hij tot in lengte van jaren aan Ajax verbonden. Dat schrijft Johan Derksen deze week in zijn column in Voetbal International. Van der Aat kwam twee maanden geleden als interim-directeur naar Amsterdam als opvolger van de vertrokken Maarten Fontein en maakte tot dusverre een prima indruk. Volgens Derksen wordt de clubbestuurder echter ‘niet geremd door enige voetbalkennis’.

Het is vooralsnog onduidelijk of Ajax op zoek gaat naar een nieuwe algemeen directeur. Gelet op de inhoud van het onderzoeksrapport van de commissie-Coronel ligt dat wel voor de hand. “Coronel is van mening dat de algemeen directeur een voetbalachtergrond moet hebben”, merkt Derksen op. Volgens de hoofdredacteur van Voetbal International houdt de Ajax-voorzitter zich niet aan zijn eigen rapport wanneer Van der Aat kan aanblijven.

De onlangs aangestelde nieuwe raad van commissarissen zal zich gaan buigen over de post van algemeen directeur. Het contract van Van der Aat loopt tot medio september. Hij wil nog niet kwijt of hij een permanent dienstverband bij Ajax ambieert. “Daar laat ik me niet over uit. Het gaat er nu om dat we bij Ajax een stabiele situatie creëren. Wat er in het najaar met mijn positie gebeurt, is aan de nieuwe raad van commissarissen.”

Bron: VI / AOL

Related posts