Schalke’04 lijkt strijd te winnen om Engelaar

Orlando Engelaar staat op het punt om een meerjarig contract te tekenen bij de duitse club Schalke’04. Engelaar die momenteel een uitstekende voorbereiding kent met het Nederlands Elftal op het aankomende EK, heeft meerdere clubs waaruit hij kan kiezen om volgend jaar actief te zijn. Ook Ajax heeft te kennen gegeven nog steeds belangstelling te hebben voor de boomlange middenvelder, maar lijkt toch weer achter het net te vissen.

‘Als de clubs eruit komen, en dat hoop ik wel, dan gaat mijn voorkeur uit naar Schalke’04, aldus Engelaar. Om Engelaar in te lijven dient de club de gelimiteerde transfersom in het nog drie jaar doorlopende contract van de middenvelder over te maken naar Enschede. Het zou hier gaan om een bedrag van acht miljoen euro. Voorzitter Joop Munsterman liet een aantal maanden geleden nog weten dat Ajax niet hoefde te rekenen op de komst van Engelaar, tenzij er een bedrag van vijftien miljoen werd betaald. Na het vertrek van coach Rutten naar de duitse club, lijkt dus ook Engelaar zijn coach te volgen, en de komende jaren zijn kunsten gaat vertonen in de duitse Bundesliga.

Related posts