Ajax A1 verliest finale Gestion Copa Amsterdam

Ajax A1 heeft de finale van het Gestion Copa Amsterdam toernooi verloren. Ajax wat de titel verdedigde, moest in de finale uiteindelijk toch buigen voor Cruzeiro, winnaar in 2006.

Ajax had door een 3-0 overwinning op Valencia de finale bereikt. In de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit de sinaasappelstad was Ajax A1 geen moment in gevaar. Via doelpunten van Jordy Schell, John Goossens en Kevin Huijsman (strafschop) kwam de 3-0 eindstand op het scorebord.
Ajax moest het in de finale opnemen tegen Cruzeiro, de ploeg die in de poulefase (1-2) nog te sterk was voor de Amsterdammers. In een spannende strijd met kansen over en weer, moest Ajax toch buigen voor de Brazilianen. Uitblinker aan Amsterdamse zijde was John Goossens, die met een paar knappe schoten dichtbij de openingstreffer was maar steeds de keeper op zijn pad vond.

Ajax-doelman Sergio Padt, die met een aantal prima reddingen een eerdere achterstand voorkwam, moest uiteindelijk toch capituleren nadat hij een Braziliaanse aanvaller had neergelegd. Bernardo Souza schoot de strafschop binnen en bezorgde Cruzeiro hiermee de toernooizege.

Related posts