Davids zal Ajax missen

Ajax en Davids maakten dinsdag bekend na dit seizoen uit elkaar te gaan. Na anderhalf seizoen zoekt de geroutineerde middenvelder zijn heil wellicht elders in de voetbalwereld. ,,Natuurlijk was het moeilijk om die beslissing te nemen’’, keek Davids na de training terug. ,,Maar op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken. Dit was het allerbeste om te doen. Als ik voetballend door wil gaan, dan kan ik door. Ik voel me in elk geval fit en wil mijn carrière eindigen op mijn manier.’’ Lachend: ,,En dat kan ook abrupt zijn.’’

Blessureleed wierp een vervelende schaduw over Davids’ tweede periode als Ajacied. Vooral na de scheenbeenbreuk die hij in de voorbereiding op het afgelopen seizoen opliep, stond de aanvoerder ruim een half voetbaljaar langs de kant. ,,Na zo’n blessure is het zaak om heel sterk terug te komen’’, weet Davids. Al was hij nog niet volledig fit, begin 2008 deed trainer Koster tóch een beroep op hem. ,,Als Ajax een beroep op je doet is er geen twijfel mogelijk. Dan kun je niet weigeren. Niet veel later kon ik het intensieve herstelproces afmaken.’’

,,Terugblikkend is het een intensieve tijd geweest. Helaas hebben we het afgelopen half jaar met de beker maar één prijs gewonnen. Dat we twee keer geen landskampioen zijn geworden, blijft zonde. Maar de tweede plaats telt nu eenmaal niet.’’ De steun van de Ajax-supporters zal Davids altijd bijblijven. Vooral de support tijdens play-offs noemt de aanvoerder als een van dé hoogtepunten in het voorbije afgelopen anderhalf jaar. ,,Ik, en dan spreek ik namens alle spelers, wil de supporters daar nog voor bedanken. De grote opkomst tijdens de play-offs heeft ons geraakt. Naast dankbaar zijn we ook trots op onze supporters.’’

Davids zal zijn collega-Ajacieden gaan missen. Vandaag kon de routinier zijn hart nog eens uitgebreid ophalen tijdens de training. De mix van spelers uit de A-selectie en hun ‘kleine broertjes’ uit de Beloftenploeg van trainer Aron Winter leverde donderdag een attractieve ochtendtraining op. De werklust en de onbegrensde drive van Davids, de opvallende staaltjes aanvallend spel van verdediger Murat Yildirim, het strategische inzicht van Rasmus Lindgren en het sterke meeverdedigen van aanvaller Javier Martina; de trainers Winter en Koster konden niet anders dan tevreden zijn over de arbeid die hun manschappen donderdag leverden. Na drie vrije dagen liet het gelegenheidscollectief een gretige indruk achter.

Related posts